Top Ad unit 728 × 90

Cildiniz için En Doğru Fondoten Seçimi

Cildimize en uygun fondöteni seçmek gerçekten zor zanaat. Özellikle her markanın kendi içinde bile birbirinden farklı birçok fondöten serisi olduğu düşünülürse, ne dediğimi anlayacaksınız. Kuru / yağlı / hassas cilt tipine göre fondötenler, SPF içerikli /içeriksiz, açık / orta / tam kapatıcılıkta, mat bitişli/ saydam bitişli, likit/toz/krem,  vs, vs...Aynı zamanda da cildinizin alt tonunu bilmeniz (pembe,sarı,şeftali..) ve buna uygun renkli fondöten seçmeniz çok önemli. 

Diğer yandan, olay, kendi cildiniz için ihtiyacınızı karşılayan, memnun kaldığınız fondöteni bulmakla da bitmiyor. Sizin başınıza geldi mi bilemiyorum ancak ben Mac'in bir fondöteninden tam 3 kutu bitirdim. Hevesle aldığım 4. kutudan ise maalesef istediğim verimi alamadım. Her zaman muhteşem bir bitiş sağlayan fondötenim bu sefer yüzümde pütür pütür durdu. Sanıyorum bunda değişen cildimin, hava koşullarının etkisi vardı..Ürünü birkaç ay sonra tekrar uyguladığımda ise yine eskisi gibi cildime oturduğunu gözlemledim. 

Uzun lafın kısası, fondöten gidip de "hmmm şu olabilir,onu alayım", şeklinde alınabilecek bir makyaj malzemesi değil. Hele ki mağazalardaki satış görevlilerinin "buyurun deneyelim" dedikten sonra minik bir miktar ürünü alıp bileğinize sürmesi, ve evet bu rengin size "cuk" oturmuş olması, kabus gibi!

Kesinlikle alışverişe çıkmadan önce çok iyi araştırın derim. Hatta bir ürüne bağlı kalmayın, ihtiyaçlarınız dahilinde listenize birkaç ürün yazın.Böylelikle eleye eleye en mükemmele ulaşabilirsiniz.

Fondoteni asla ve asla sadece bileğinizde değil, yüzünüzde deneyin. Cilt renginize tam uymayan fondöten, yüzünüzde maske etkisi yaratacak, beyaz yüz / koyu renk bir vücut (veya tam tersi) şeklinde bir kombinasyonla dolaşmanıza yol açacaktır.Ne kadar pudrayla eşitlemeye çalışsanız da olmayacak, fotoğraflarda kabusunuz olacaktır.Eğer satın alacağınız fondöteni tam çene kemiğiniz üzerinde denerseniz, "Bingoo",  renginizi bulmuş olacaksınız!

Yine de mağaza ışıkları sizi yanıltabileceğinden bence işin en doğrusu, mağazadan sample istemek olacaktır. Sample ürünün içerisinde her zaman birkaç kullanıma yetecek kadar ürün bulunur.Bu da sizin karar vermeniz için oldukça iyi bir süredir.

Unutmayın, fondöten seçiminiz doğru olmazsa, ne kadar uğraşırsanız uğraşın, yaptığınız makyaj birşeye benzemeyecek, deyim yerindeyse yüzünüzde "kirli" bir görüntüye neden olacaktır.

TUVALETMASAM, bu yazı ile birlikte fondöten dosyasını açıyor. Piyasada bulunan birçok fondöteni hep beraber inceleyeceğiz. Ilk yazımızın konuğu, büyük ses getirmiş Estee Lauder  Double Wear fondöten olacak. Sıralamada ikinci olarak şu fondöten olsun, onu çok merak ediyorum diyorsanız, bana tercihlerinizi sunabilirsiniz. Yazısını hazırlamaktan büyük mutluluk duyarım.

Pürüzsüz ve kusursuz kalın...
Cildiniz için En Doğru Fondoten Seçimi Reviewed by Seda Arısoy on 18:19 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm Hakları www.muratgil.com'a aittir. ©:2017

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.